Hvad er BDSM? Hvordan bliver du bedre til det

Normalt vil langt de fleste, når de hører ordet BDSM, blot antage at der er tale om sex hvor man binder og slår hinanden. Rigtig mange forstår ikke at der ligger en dybere respekt og forståelse bag ordet og i denne artikel vil vi dykke dybere ned i det så du får et større overblik.

Mange ser det som en afvigelse fra normen. Det er personligt om hvorvidt man ser det som unormalt eller ej. Blot husk at der findes mange former for fetich. For mange mennesker i Danmark er underkastelse og dominans en stor del af hverdagen og mange for afløb for dette i fritiden.

F.eks. ser man mange mænd i høje stillinger, som direktører, koncernchefer mv, som er vandt til at alle andre gør hvad de siger. De kan have brug for at føle underkastelse for at normaliserer livet.

Det er dog langt fra kun sådan en leder har det. Mange har det som flere kalder et normalt liv.
Andre kan blot godt lide underkastelse, som en del af legen og tænder på det.

Man kan ikke lave stereotypér ud fra BDSM

Se hvad du skal bruge til BDSM hos dig og din partner – Vigtigt!

Hvad står BDSM for?

BDSM er et engelsk begreb, der kendetegner en bestemt gren af menneskelige seksuelle lyster i en samlet gruppe. Men ordet dækker over flere undergrupper som udforskes individuelt eller samlet af samme mennesker.

 • B = Bondage
 • B&D = Bondage og Disciplin
 • D&S (DS, D/S) = Dominans og Submission (underkastelse)
 • S&M (SM) = Sadisme & Mascochisme, eller sadomascochisme

Som det fremgår af ovenstående så er der mange undergrene i BDSM. Hvis man Ordret skulle skrive hvad det står for ville det være BondageDisciplinSadoacsochisme. Eller en varient der af med dominans i stedet.

Mange af de specifikke ting der praktiseres ville, hvis ikke udført med seksuelle undertoner, være nedværdigende, ubehageligt og uønsket. Det kunne være at blive bundet, spærret inde, slået, tvang, ydmygelser

Men i denne verden, foregår det mellem mennesker efter forudgående aftale og typisk gensidig nydelse.

BDSM Klub- og foreningsmiljø

Der findes mange klubber og steder du kan udøve BDSM. Den første BDSM forening i Danmark blev stiftet i København i 1979 under navnet Smil. Maria Marcus, der er en Dansk forfatter var en af grundlæggerne.

Senere fik foreningen afdelinger i Odense, Århus og Aalborg. Derudover drives et landsted på Djursland SISC, der er SMil’s internationale afdeling.

Det hele startede i København

Andre klubber og foreninger

 • Smil
 • Det Sorte Selskab
 • Den Sorte Fabrik
 • Kink Klub
 • X’et

Der findes rigtig mange andre sider og klubber online.

Titler inden for BDSM

For at forstå hvordan miljøet fungerer er det vigtigt at du kender de forskellige titler og hvilke roller de har i forhold til hinanden

 • Herre: Mandlig dominant.
 • Lady, Frue eller Herskerinde: Kvindelig dominant (domina).
 • Hersker: Betegnelse for en mandlig dominant der udøver D/S. Dette bruges sjældent som titel
 • Dom/Dom’s/Dom’er: Dette er en generel betegnelse for alle typer dominante. Både mænd og kvinder
 • Sub/sub’s, (submissiv forkortet): Generel betegnelse for alle typer underkastede. Både mænd og kvinder
 • Slave/slavinde: Underkastelse. Se artikel om slaver og slavinder, da det er et særskilt og mere nuanceret omå
 • S’er: Betegnelsen for en erotisk eller seksualiseret Sadist – Må ikke forveksles med (litteratur) autentisk Sadist.
 • Masochist/m’er: Generel betegnelse for modstykket til S’eren. En m’er signalerende underkastelses status
 • Rigger, en Dominant udøver i opbinding, rebkunst eller eksempelvis japansk bondage.
 • Bunny, modstykket. Den underkastede der opbindes.

Rekvisitter, redskaber eller remedier

Der bruges mange forskellige rekvisitter i BDSM verdenen, men de mest åbenlyse er halsbåndedet og håndjern, der også er blandt det mest kendte inden for film som Fifty Shades Of Grey. Der findes dog mange andre ting som, en person bærer for at vise hvad og hvad de er.

Typisk vil slave/slaveinder tildeles et halsbånd eller symbol, der kan bæres åbent eller skjult 24/7, som påmindelse om status og tilhørsforhold. Masochister tildeles også halsbånd, som dog er væsentligt mere bdsm markante eller relaterede. Et halsbånd tildeles som symbol på ejerforhold

Det er det flere også kalder smykker. Der bruges dog også

Dette dækker dog ikke over hvad ”rigtige” SM udøvere vil bruge. Her er der tale om hobby artikler i de medfølgende links.

Hvis du er en ”ægte” SM’er så bruger du kun ægte læder materialer til både piske og padles samt at reb er nogle helt specielle typer.

En Pisk kan nemt løbe op i flere tusinde kroner og reb købes ikke på metermål i det lokale byggemarked. Der er tale om specialiserede butikker og ofte importeres det fra udlandet.

Der findes flere danske designere, som laver alt hvad hjertet begærer og netop dette gør at du kan få alt hvad du ønsker.