BDSM – Stor Gratis Guide om hvad BDSM er og hvad det betyder

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Normalt vil langt de fleste, når de hører ordet BDSM, blot antage at der er tale om sex hvor man binder og slår hinanden. Rigtig mange forstår ikke at der ligger en dybere respekt og forståelse bag ordet og i denne artikel vil vi dykke dybere ned i det så du får et større overblik.

Mange ser det som en afvigelse fra normen. Det er personligt om hvorvidt man ser det som unormalt eller ej. Blot husk at der findes mange former for fetich. For mange mennesker i Danmark er underkastelse og dominans en stor del af hverdagen og mange for afløb for dette i fritiden.

F.eks. ser man mange mænd i høje stillinger, som direktører, koncernchefer mv, som er vandt til at alle andre gør hvad de siger. De kan have brug for at føle underkastelse for at normaliserer livet.

Det er dog langt fra kun sådan en leder har det. Mange har det som flere kalder et normalt liv.
Andre kan blot godt lide underkastelse, som en del af legen og tænder på det.

Man kan ikke lave stereotypér ud fra BDSM

Hvad står BDSM for?

BDSM er et engelsk begreb, der kendetegner en bestemt gren af menneskelige seksuelle lyster i en samlet gruppe. Men ordet dækker over flere undergrupper som udforskes individuelt eller samlet af samme mennesker.

 • B = Bondage
 • B&D = Bondage og Disciplin
 • D&S (DS, D/S) = Dominans og Submission (underkastelse)
 • S&M (SM) = Sadisme & Mascochisme, eller sadomascochisme

Som det fremgår af ovenstående så er der mange undergrene i BDSM. Hvis man Ordret skulle skrive hvad det står for ville det være BondageDisciplinSadoacsochisme. Eller en varient der af med dominans i stedet.

Mange af de specifikke ting der praktiseres ville, hvis ikke udført med seksuelle undertoner, være nedværdigende, ubehageligt og uønsket. Det kunne være at blive bundet, spærret inde, slået, tvang, ydmygelser

Men i denne verden, foregår det mellem mennesker efter forudgående aftale og typisk gensidig nydelse.

BDSM Klub- og foreningsmiljø

Der findes mange klubber og steder du kan udøve BDSM. Den første BDSM forening i Danmark blev stiftet i København i 1979 under navnet Smil. Maria Marcus, der er en Dansk forfatter var en af grundlæggerne.

Senere fik foreningen afdelinger i Odense, Århus og Aalborg. Derudover drives et landsted på Djursland SISC, der er SMil’s internationale afdeling.

Det hele startede i København

Andre klubber og foreninger

 • Smil
 • Det Sorte Selskab
 • Den Sorte Fabrik
 • Kink Klub
 • X’et

Der findes rigtig mange andre sider og klubber online.

Titler inden for BDSM

For at forstå hvordan miljøet fungerer er det vigtigt at du kender de forskellige titler og hvilke roller de har i forhold til hinanden

 • Herre: Mandlig dominant.
 • Lady, Frue eller Herskerinde: Kvindelig dominant (domina).
 • Hersker: Betegnelse for en mandlig dominant der udøver D/S. Dette bruges sjældent som titel
 • Dom/Dom’s/Dom’er: Dette er en generel betegnelse for alle typer dominante. Både mænd og kvinder
 • Sub/sub’s, (submissiv forkortet): Generel betegnelse for alle typer underkastede. Både mænd og kvinder
 • Slave/slavinde: Underkastelse. Se artikel om slaver og slavinder, da det er et særskilt og mere nuanceret omå
 • S’er: Betegnelsen for en erotisk eller seksualiseret Sadist – Må ikke forveksles med (litteratur) autentisk Sadist.
 • Masochist/m’er: Generel betegnelse for modstykket til S’eren. En m’er signalerende underkastelses status
 • Rigger, en Dominant udøver i opbinding, rebkunst eller eksempelvis japansk bondage.
 • Bunny, modstykket. Den underkastede der opbindes.

BDSM er samlet udtryk for bondage

BDSM er en af de største grupper indenfor feticher. BDSM er et samlet udtryk for alt vedrørende bondage, disciplin, dominans, underkastelse (submission), sadisme og masochisme (sadomasochisme). Det handler i store træk om, at den ene part i forholdet bestemmer, og den anden lader det ske og samtykker. Sådan en slags slave og ejer-forhold.

Det kan være i mildere eller hårdere grad. Lige fra at blive fikseret med silkebånd, måske få blindfold på og blive kildet med en fjer til at blive spærret inde og blive pisket og ”tvunget” til noget ydmygende. Eller blive bundet op på et kors og blive udstyret med brystvorteklemmer og vægte i klitoris eller pung.

Den dominerende bliver seksuelt ophidset ved at have så stor kontrol og magt over et andet menneske og kan få udløb for alle sine fantasier, fordi den anden part gør, hvad der bliver sagt. Den anden part bliver nemlig seksuelt ophidset af at overlade al kontrol til en anden, give sig fuldstændig hen og at blive ”brugt” og udnyttet.

BDSM og de mange muligheder for de fantasifulde sexlystne

Der findes utrolig mange spændende BDSM-produkter, og der er mange der er nysgerrige på, hvad det egentlig går ud på. Først og fremmest er det vigtigt at vide, at BDSM står for: Bondage, Domination, Sadisme og Masochisme. Men det ene udelukker ikke det andet, og det kan på den måde være at de forskellige ting overlapper hinanden. Hvis du gerne vil mere om de forskellige elementer, kan du læse mere her og blive klogere på emnet og de mange frække muligheder du får med BDSM. Vi Introducerer dig også for nogle af de spændende og frække produkter, som du med fordel kan tage et kig på.

BDSM og andre feticher

BDSM udstyrEn fetish er en handling eller en genstand, som virker seksuelt ophidsende på den, der har fetichen. Altså en seksuel lyst af en eller anden art. En fetish kan være alt fra balloner over BDSM til urinsex. Så der findes virkelig mange forskellige, men selvfølgelig er der nogle, der er mere udbredt end andre.

Ifølge kønsforskeren, Christian Groes-Green, har alle – eller i hvert fald de fleste – mindst én fetish. Synes du, at det kilder lidt i underlivet, når du ser eller tænker på en bestemt genstand eller handling. Så er det måske dér, du skal finde din fetish. Mange feticher kan lappe ind over andre feticher, men lad os se på nogle af de mest udbredte feticher.

Er du nysgerrig/nybegynder og vil du gerne prøve BDSM?

Der er mange mennesker og par der er nysgerrige på at vide mere om, og prøve BDSM. På den måde kan de eksperimentere med erotisk legetøj, og gå på opdagelse i en ny spændende verden af anderledes erotik. Der er masser af muligheder og ting som piske, bind for øjnene og reb, er noget mange mennesker tænder på. Særligt efter filmen Fifty Shades of Grey blev populær, er endnu flere nysgerrige på hvad der sker indenfor BDSM, og de er klar til at prøve nye ting.

Som sagt har Fifty Shades of Grey bragt mange nysgerrige indenfor en helt ny verden, hvor dominans, bondage og sadomasochisme er ting som mange vil prøve. Det betyder at der er flere der f.eks. prøver spanking, og det kan bringe et pift til mange parforhold.

Er du nysgerrig eller bare en lille smule eksperimenterende, kan du nyde godt af vores store udvalg i BDSM og fetish sexlegetøj. Her finder du alt fra piske og håndjern til paddles, gags og kliniklegetøj. Alle elementer i spændende og pirrende sexoplevelser med enten en partner eller sig selv. Læs mere om SM Møbler her.

Før I starter

Før I starter på BDSM, er det vigtigt at i tager en snak om hvad i tænder på. Det er også vigtigt at i stoler 100% på hinanden, så I ikke overskrider hinandens grænser. Før I går i gang er det en god ide at i aftaler et safeword. Et safeword er det man også kalder et stop-ord.

Det betyder at hvis den ene part ikke ønsker at forsætte, skal han eller hun blot sige dette safeword, og så stopper legen. Det er meget vigtigt at alle respekterer dette ord, så der er tryghed indenfor jeres leg.

Kommunikation er helt afgørende

Før du kaster dig ud i BDSM, er det meget vigtigt at i snakker om hvad der skal foregå. Det er nemlig en sexleg, hvor alle skal have noget ud af det, og man skal ikke overskride grænser, med mindre det er aftalt. Det skal være frækt og pirrende, og ikke gøre ondt eller være ubehageligt. Det er vigtigt at alle parter ved at BDSM handler om at tage kontrol, afgive kontrol, og give sig hen. Alle skal have det godt med deres roller, så kommer den største nydelse.

Start stille og roligt

Det kan kun anbefales at I starter stille og roligt. Når i køber legetøj behøver i ikke starte med noget helt vildt. I kan f.eks. starte med at købe en lille buttplug og en lille pisk. På den måde kan i afprøve hvad I tænder på, og så langsomt købe mere udstyr. Der er ingen grund til at starte helt vildt, men hvis I begge tænder mere og mere på det i laver, kan i langsomt købe mere udstyr. I kan også overveje at melde jer ind i en klub for folk der har samme interesser som jer, og derved få mere inspiration, og lære mere om BDSM. Det er dog stadig vigtigt at I ikke overskrider jeres grænser. Det skal være sjovt og spændende, og ikke med at nogle bliver kede af det, eller får det dårligt. 

Husk at være sikre

Hvis i f.eks. er blevet tændte af bondage, er det naturligvis vigtigt at være sikre. Der er masser af muligheder indenfor dette univers, men det skal samtidigt være helt sikker og sjovt. Det er derfor vigtigt at I køber ”legetøj” af god kvalitet. Derudover skal I stadig huske at bruge jeres safeword, og aldrig gå på kompromis med sikkerheden. Før I går I gang med at lege skal I huske at gennemgå alle jeres frække legetøj, så i ved det hele er klar til at kunne bruges.

En pisk sætter gang i fantasien

Mange par tænder på smæk, og en pisk sætter gang i fantasien. Det føromtalte sæt indeholder en pisk med hele 15 små haler. Den kan både bruges til at pirre, men den kan også give et hårdere smæk. Den er nem at styre, og vejer ikke så meget, så den efterlader ikke få røde mærker, med mindre det er meningen.

Få inspiration på nettet

Der er masser af inspiration at hente på nettet. Her kan i læse om andres erfaringer og fantasier, og derved hente masser af inspiration. Derudover er der også masser af film og bøger om emnet. Vi anbefaler at i læser om andres erfaringer, og på den måde kan der læres masser om BDSM-universet, og hvad der er af utallige muligheder.

Lak, læder, latex og gummi

Mange tror fejlagtigt, at tænder du på lak og læder osv., tænder du også på BDSM i en eller anden grad, men sådan er det ikke nødvendigvis fat.

Det kan være materialet alene, der tændes på. Du behøver ikke nødvendigvis at tænde på gummi, fordi du tænder på latex. Men alle ovennævnte feticher handler om at tænde på et bestemt materiale.

Det kan handle om at dyrke sex på et underlag af et af ovennævnte materialer. Fornemmelse af huden mod lakken, læderet, latexen osv.

Det kan også handle om at have en tætsiddende dragt af det pågældende materiale tæt på kroppen og/eller evt. ansigtet – altså en maske – eller at se andre bære det. Her er det den tætte fornemmelse, følelsen af det stramtsiddende ”stof” mod den bare hud, det sexede look og også nogle gange lyden.

Doktorlege

Skal vi lege doktor? Det er altid og har altid været spændende at udforske hinandens kroppe. Og med de rigtige remedier kan du gå endnu længere end blot til at tjekke reflekserne med en hammer på knæene, hvad enten du er lægen eller patienten.

Med et Wartenberg pinwheel kan du tjekke nogle helt andre reflekser og med speculum eller penis-plug kan du undersøge det indvendige af din partners kønsorganer. Eller du kan kigge nærmere på endetarmen med en anal speculum.

Med doktorlege er vi igen ude i noget med magt – noget med autoriteter. Den respektable læge, du burde kunne stole på, men som udnytter dig, når nu han har dine ben i bøjlerne. Eller den kyndige – men uskyldige – sygeplejerske, der passer og plejer, og gør lige hvad patienten har brug for, også hvis det kræver en mere intens behandling af kønsorganerne.

Sort og stort

Er det, når du ser en stor, sort dildo, du mærker den kildende fornemmelse, så har du nok en fetish for sort og stort. Der er nu noget sexet, noget fyrigt, noget magtfuldt over farven sort. Og endnu mere magtfuldt bliver det, hvis det også er stort.

Hvad end du drømmer om at give din partner en fist eller hele armen, eller du selv drømmer om at blive fyldt ud. Så er det lige netop det denne fetish handler om: At blive fyldt helt ud eller at fylde partner helt ud.

Rekvisitter, redskaber eller remedier

Der bruges mange forskellige rekvisitter i BDSM verdenen, men de mest åbenlyse er halsbåndedet og håndjern, der også er blandt det mest kendte inden for film som Fifty Shades Of Grey. Der findes dog mange andre ting som, en person bærer for at vise hvad og hvad de er.

Typisk vil slave/slaveinder tildeles et halsbånd eller symbol, der kan bæres åbent eller skjult 24/7, som påmindelse om status og tilhørsforhold. Masochister tildeles også halsbånd, som dog er væsentligt mere bdsm markante eller relaterede. Et halsbånd tildeles som symbol på ejerforhold

Det er det flere også kalder smykker. Der bruges dog også

Dette dækker dog ikke over hvad ”rigtige” SM udøvere vil bruge. Her er der tale om hobby artikler i de medfølgende links.

Hvis du er en ”ægte” SM’er så bruger du kun ægte læder materialer til både piske og padles samt at reb er nogle helt specielle typer.

En Pisk kan nemt løbe op i flere tusinde kroner og reb købes ikke på metermål i det lokale byggemarked. Der er tale om specialiserede butikker og ofte importeres det fra udlandet.

Der findes flere danske designere, som laver alt hvad hjertet begærer og netop dette gør at du kan få alt hvad du ønsker.

Alle de andre feticher

Der findes mange andre feticher, end dem du kan læse om herover. Det er kun et lille, bitte udpluk. Og du kan jo sagtens have mere end én fetish, du kan også have en blanding af flere feticher. Din fetish kan også skifte med alderen og erfaringen.

Men alt i alt handler det blot om det fantastiske at blive seksuelt opstemt.

Du kan bruge menuen i toppen til at finde de forskellige kategorier og har du spørgsmål til produkterne. Har du brug for hjælp til at finde det rigtige, så er du altid velkommen til at kontakte os.

Læs mere om BDSM på Wikipedia her

Share.

About Author

Lisa er 38 år og har i mere end 20 år interesseret sig for sexlegetøj og erotik. Det har gjort Lisa til Ekspert på området inden for vurdering og anbefaling af sexlegetøj til både singler og par.

Ekspert i Sexlegetøj

Lisa har skrevet om sexlegetøj, erotik generelt og bondage mfl. i mere end 15 år. Lisa er Sexolog og Skribent på flere sider i Danmark og har skrevet mange artikler om både parforhold, brug af legetøj som par og single, samt givet gode råd til rigtig mange danskere med rod i sexlivet.

Få ekspert hjælp!

Du kan altid skrive til Lisa på hej@erotik.dk og få råd og vejledning om hvilke produkter der passer til dig eller jer som par.

Comments are closed.