Hvad er BDSM? Hvordan bliver du bedre til det

Photo of author

Af Johanne Hansen

Normalt vil langt de fleste, når de hører ordet BDSM, blot antage at der er tale om sex hvor man binder og slår hinanden. Rigtig mange forstår ikke at der ligger en dybere respekt og forståelse bag ordet og i denne artikel vil vi dykke dybere ned i det så du får et større overblik.

Mange ser det som en afvigelse fra normen. Det er personligt om hvorvidt man ser det som unormalt eller ej. Blot husk at der findes mange former for fetich. For mange mennesker i Danmark er underkastelse og dominans en stor del af hverdagen og mange for afløb for dette i fritiden.

F.eks. ser man mange mænd i høje stillinger, som direktører, koncernchefer mv, som er vandt til at alle andre gør hvad de siger. De kan have brug for at føle underkastelse for at normaliserer livet.

Det er dog langt fra kun sådan en leder har det. Mange har det som flere kalder et normalt liv.
Andre kan blot godt lide underkastelse, som en del af legen og tænder på det.

Man kan ikke lave stereotypér ud fra BDSM

Se hvad du skal bruge til BDSM hos dig og din partner – Vigtigt!

Hvad står BDSM for?

BDSM er et engelsk begreb, der kendetegner en bestemt gren af menneskelige seksuelle lyster i en samlet gruppe. Men ordet dækker over flere undergrupper som udforskes individuelt eller samlet af samme mennesker.

 • B = Bondage
 • B&D = Bondage og Disciplin
 • D&S (DS, D/S) = Dominans og Submission (underkastelse)
 • S&M (SM) = Sadisme & Mascochisme, eller sadomascochisme

Som det fremgår af ovenstående så er der mange undergrene i BDSM. Hvis man Ordret skulle skrive hvad det står for ville det være BondageDisciplinSadoacsochisme. Eller en varient der af med dominans i stedet.

Mange af de specifikke ting der praktiseres ville, hvis ikke udført med seksuelle undertoner, være nedværdigende, ubehageligt og uønsket. Det kunne være at blive bundet, spærret inde, slået, tvang, ydmygelser

Men i denne verden, foregår det mellem mennesker efter forudgående aftale og typisk gensidig nydelse.

BDSM Klub- og foreningsmiljø

Der findes mange klubber og steder du kan udøve BDSM. Den første BDSM forening i Danmark blev stiftet i København i 1979 under navnet Smil. Maria Marcus, der er en Dansk forfatter var en af grundlæggerne.

Senere fik foreningen afdelinger i Odense, Århus og Aalborg. Derudover drives et landsted på Djursland SISC, der er SMil’s internationale afdeling.

Det hele startede i København

Andre klubber og foreninger

 • Smil
 • Det Sorte Selskab
 • Den Sorte Fabrik
 • Kink Klub
 • X’et

Der findes rigtig mange andre sider og klubber online.

Titler inden for BDSM

For at forstå hvordan miljøet fungerer er det vigtigt at du kender de forskellige titler og hvilke roller de har i forhold til hinanden

 • Herre: Mandlig dominant.
 • Lady, Frue eller Herskerinde: Kvindelig dominant (domina).
 • Hersker: Betegnelse for en mandlig dominant der udøver D/S. Dette bruges sjældent som titel
 • Dom/Dom’s/Dom’er: Dette er en generel betegnelse for alle typer dominante. Både mænd og kvinder
 • Sub/sub’s, (submissiv forkortet): Generel betegnelse for alle typer underkastede. Både mænd og kvinder
 • Slave/slavinde: Underkastelse. Se artikel om slaver og slavinder, da det er et særskilt og mere nuanceret omå
 • S’er: Betegnelsen for en erotisk eller seksualiseret Sadist – Må ikke forveksles med (litteratur) autentisk Sadist.
 • Masochist/m’er: Generel betegnelse for modstykket til S’eren. En m’er signalerende underkastelses status
 • Rigger, en Dominant udøver i opbinding, rebkunst eller eksempelvis japansk bondage.
 • Bunny, modstykket. Den underkastede der opbindes.

Rekvisitter, redskaber eller remedier

Der bruges mange forskellige rekvisitter i BDSM verdenen, men de mest åbenlyse er halsbåndedet og håndjern, der også er blandt det mest kendte inden for film som Fifty Shades Of Grey. Der findes dog mange andre ting som, en person bærer for at vise hvad og hvad de er.

Typisk vil slave/slaveinder tildeles et halsbånd eller symbol, der kan bæres åbent eller skjult 24/7, som påmindelse om status og tilhørsforhold. Masochister tildeles også halsbånd, som dog er væsentligt mere bdsm markante eller relaterede. Et halsbånd tildeles som symbol på ejerforhold

Det er det flere også kalder smykker. Der bruges dog også

Dette dækker dog ikke over hvad ”rigtige” SM udøvere vil bruge. Her er der tale om hobby artikler i de medfølgende links.

Hvis du er en ”ægte” SM’er så bruger du kun ægte læder materialer til både piske og padles samt at reb er nogle helt specielle typer.

En Pisk kan nemt løbe op i flere tusinde kroner og reb købes ikke på metermål i det lokale byggemarked. Der er tale om specialiserede butikker og ofte importeres det fra udlandet.

Der findes flere danske designere, som laver alt hvad hjertet begærer og netop dette gør at du kan få alt hvad du ønsker.

Photo of author

Johanne Hansen

Johanne er en 31-årig gift kvinde bosat sammen med sin mand George, der er 34 år gammel, og deres to børn på henholdsvis 5 og 7 år, Karl og August. Hun er uddannet journalist og har specialiseret sig inden for emnerne erotik, kærlighed og intimitet mellem par. Som en passioneret skribent og ekspert inden for området, deler Johanne sin viden og indsigt gennem sin skrivning. Hendes mål er at hjælpe par med at styrke deres kærlighedsliv og skabe et mere intimt og tilfredsstillende forhold. Johanne bruger sin uddannelse som journalist til at undersøge og formidle forskellige aspekter af erotik og samvær mellem par. Hendes artikler og bøger giver læserne værdifulde råd, inspiration og praktiske redskaber til at opbygge et sundt og spændende sexliv.

Ekspertise

Med en dyb forståelse for det følelsesmæssige og fysiske aspekt af intimitet, hjælper Johanne par med at udforske deres ønsker og behov, skabe mere intimitet og genskabe gnisten i deres forhold. Johannes passion for erotik og hendes ekspertise inden for kærlighed og samvær erotisk hos par gør hende til en eftertragtet forfatter og en pålidelig kilde til vejledning og inspiration for par, der ønsker at styrke deres intimitet og forbedre deres sexliv. Johanne er dedikeret til sit arbejde og investerer tid og energi i at forske og opdatere sig om de nyeste tendenser og metoder inden for erotisk samvær. Hendes nysgerrighed og åbne sind tillader hende at udforske forskellige aspekter af erotikken og bryde ned tabuer og fordomme omkring emnet.

Passion

Gennem sin skrivning ønsker Johanne at skabe en tryg og åben dialog om erotik og intimitet mellem par. Hun forstår vigtigheden af at kommunikere åbent og ærligt om ens ønsker, behov og grænser for at opnå et tilfredsstillende og givende sexliv. Johanne er også en fortaler for at omfavne forskellige former for erotisk samvær og anerkender, at alle par er unikke med deres egne præferencer og dynamik. Hendes skrivning afspejler mangfoldigheden inden for erotik og opmuntrer par til at udforske og eksperimentere inden for deres egne komfortzoner. Udover at være forfatter og ekspert i erotik, er Johanne også en engageret mor og ægtefælle. Hun balancerer sin karriere med at være en tilstedeværende og kærlig partner og mor. Hun trækker inspiration fra sit eget liv og erfaringer og bruger dette til at skabe autentiske og realistiske råd til andre par. Johannes skrivning har beriget mange menneskers liv og relationer. Hendes tekster og artikler har fået ros for deres klare og letforståelige tilgang, der appellerer til både erfarne par og dem, der er nye inden for emnet. Gennem sit arbejde som forfatter og ekspert fortsætter Johanne med at inspirere og guide par til at opbygge dybere forbindelser og skabe varige intime øjeblikke i deres forhold. Hun er et værdifuldt bidrag til den erotiske og relationelle litteratur og en pålidelig kilde til vejledning og inspiration for par overalt.

Læs mere om Johanne Hansen