Din guide til analsex

Overvejer du måske at give dig i kast med analsex? Bliv meget klogere på det lige her. Analsex har siden tidernes morgen været en favorit blandt eventyrlystne sexudøvere. Og dette gælder både for de homoseksuelle og de heteroseksuelle par.

Det betragtes ofte som en lettere forbudt sexform, mange har svært ved at tale åbent om. Derfor har vi her sammenskruet en lille guide, som du kan rådføre, hvis du vil lære mere om emnet. 


Hvad er analsex?

Som navnet antyder, dækker ordet over alle de former for sex, der involverer endetarmsåbningen. Denne form for sex består altså ikke kun af penetrering med enten penis, dildo, tunge eller fingre, men kan også være kendetegnet ved kys og berøring af anus.

Analsex kan praktiseres af både kvinder og mænd. Faktisk viser nogle undersøgelser, at mange heteroseksuelle mænd er glade for denne form for sex, hvor det er dem, der bliver penetreret eller rørt ved.

Dette skyldes for det første, at denne slags sex giver jer muligheden for at bytte roller, så kvinden får lov til at give, og manden får lov til at modtage. For det andet skyldes det, at mandens prostata gør ham særligt modtagelig over for den enorme nydelse, som analsex kan bibringe.

Hvorfor analsex?  

Da åbningen til endetarmen har rigtig mange nerveender, er dette område ét af kroppens mest følsomme.

Både mænd og kvinder kan opleve meget stærke orgasmer ved analsex, og årsagen er, at G-punktet i endetarmen stimuleres. Endetarmen ligger tæt op ad skede og klitoris, og dette gør, at kvinden oplever markant forhøjet stimulans, når hun penetreres analt.

I modsætning til kvinder har mænd en prostata i form af en kirtel, som sidder i underlivet. Når manden ophidses, vil kirtlen som følge af øget blodtilførsel svulme op, og den stimuleres særligt under analsex. Dette giver stor nydelse, og ofte vil manden opleve en kraftigere orgasme, når han penetreres i anus, end når det er ham, der penetrerer kvinden.

Hvordan føles det at have analsex?

Hvis du er nybegynder, kan analsex godt føles en smule mærkeligt. Årsagen er, at vi alle er vant til, at der kommer ting ud af anus – ikke ind. Dog skal du være opmærksom på, at følelsen af at blive nusset, berørt og penetreret analt bliver mere familiær, jo flere gange du prøver det. Du skal også huske på, at sex gerne må føles ukendt.

Hvorfor kan analsex gøre ondt? 

Da endetarmen er meget stram, kan analsex godt være en smertefuld affære. Hvis du først har prøvet at opleve ubehag og smerter under sex, har du sandsynligvis ikke lyst til at prøve det igen. Og dét er rigtig ærgerligt.

Analsex kan nemlig også være én af de mest nydelsesfulde former for sex. Heldigvis er der en række ting, du kan gøre for at sikre dig, at både du og din partner undgår smerterne, når I eksperimenterer i området omkring anus.

Hvordan undgår jeg smerter ved analsex?

Hvis du aldrig har prøvet denne form for sex, er der fire gode råd, du bør følge som nybegynder.

Først og fremmest kan det klart anbefales, at du selv prøver dig frem, før du involverer din partner i legen. I afslappet tilstand kan alle menneskers anus rumme, hvad der svarer til en erigeret penis. Men endetarmen har fra naturens side en tendens til at spænde, og derfor er det en god idé, at du øver dig i at slappe af.

Prøv for eksempel lige så stille at begynde at inddrage anus, næste gang du onanerer. Start med blot at massere åbningens område. Du bør tage det stille og roligt, og dette gælder også, når du ligger sammen med din partner.

Én af de vigtigste faktorer for vellykket og smertefri sex er, at I tager jer god tid. Når anus skal penetreres, er det essentielt, at modtageren både er afslappet og opstemt. Husk derfor at bruge lang tid på forspillet og sørg for at væbne jer med tålmodighed.

I bør også vide, at nogle stillinger er bedre til analsex end andre, hvis I ikke har prøvet det før. Er I erfarne udøvere kan I principielt have analsex i alle de stillinger, som I dyrker under almindelig sex. Men som nybegynder gælder det om at finde den stilling, hvor man slapper allermest af.

Prøv for eksempel at ligge dig fladt på maven, når du skal penetreres. Så er du nemlig sikker på, at du ikke spænder i underlivet.
Sidst, men ikke mindst skal I sørge for at bruge masser af glidecreme, når I dyrker analsex. I modsætning til skeden udskiller anus nemlig ikke naturlig smørelse, og tør analsex er mere end ubehageligt.

Hvordan opretholder jeg hygiejnen ved analsex?

Den mest udbredte grund til, at analsex er tabubelagt, er, at mange er bange for at føle sig beskidte, når de dyrker denne form for sex. Særligt frygter mange kvinder, at de ikke er tilstrækkeligt rene i endetarmen, og at det bliver rigtig pinligt, hvis manden trækker sig ud med snask på penis. I de fleste tilfælde er der dog ikke noget at være bekymret for. Hvis du ikke føler trang til afføring, er endetarmens nederste del nemlig ganske ren.

Hvis du alligevel bekymrer dig om hygiejnen, bør du gå i bad før akten. Vask omhyggeligt din anus og supplér eventuelt med an antibakteriel intimsæbe.

Hvad skal jeg ellers være opmærksom på?

Når I dyrker analsex, er det vigtigt, at ham, der penetrerer ikke skifter åbning uden også at skifte kondom. Gør han dét, kan skedens bakterieflora nemlig blive influeret.

I bør dertil være opmærksomme på mindst at anskaffe jer en god mængde glidecreme, før I går i gang. I kan med fordel også investere i nogle plugs og en lille dildo. Et varieret udvalg af sexlegetøj vil gøre forspillet mere behageligt og langt sjovere for begge parter.

Opsummering – Kom godt i gang med analsex

Området omkring endetarmen er ét af kroppens mest følsomme – og derfor kan analsex give dig en helt særlig form for nydelse. Dog er det vigtigt, at du forbereder dig ordentligt, før du prøver det første gang.

Start eventuelt med forspil med sexlegetøj, brug masser af glidecreme, og sørg ellers for at slappe af og nyde oplevelsen. Du behøver som udgangspunkt ikke at bekymre dig om, om din partner bliver beskidt, for så længe du ikke har trang til afføring, er endetarmen som regel helt ren.

Det er bare om at komme i gang med legen!