Guide til bondage og køb af bondageudstyr

Photo of author

Af Kristian Olsen

Bondage er et frækt element, I kan bruge i soveværelset til at skabe en intens og pirrende spænding mellem hinanden. Gennem frækt bondageudstyr kan man virkelig udforske hinanden, det seksuelle univers og blive tættere som par.

Har du leget med tanken om at spørge din partner, om han/hun kunne have lyst til sammen at introducere bondage i jeres sexliv? Eller er du bare nysgerrig på det store udvalg af bondageudstyr, der findes på diverse hjemmesider nu til dags og hvad det frække ved at blive bundet er?

I denne artikel kan du finde ud af, hvad bondage helt præcist er, hvordan man introducerer det for sin partner, ting man skal være opmærksom på, når man bruger udstyret og til sidst også hvordan man holder styr på sikkerheden før, under og efter bondage.

Læs med og bliv klogere på den store verden af seksuel fiksering.

Hvad er bondage?

Det er en fræk måde at pifte ens sexliv op ved hjælp af forskelligt udstyr, som bidrager til spændingen sammen med ens partner. Ved ordet bondage menes der at binde hinanden under sex eller forspil og derved skabe en pirrende stemning, som kan gøre sex endnu mere spændende og intenst. Når man er bundet, er man totalt overladt til sin partner, som derfor kan gøre lige, hvad de vil med en, og for nogen er dette en meget fræk oplevelse.
Bondage bliver ofte forbundet med BDSM, som står for Bondage, Dominans/Submissive (Underkastelse) og Sadisme/Masochisme.

Når man starter med at give sig i kast med bondage, kan man vælge bare at binde hinanden, eller man kan tage BDSM-vinklen indover. Uanset hvilken vinkel man vælger, er det ikke ensbetydende med, at man skal ekskludere den anden. Man kan også skifte imellem dem, eller tage elementer fra begge med i sin leg. Det handler bare om at prøve sig frem og finde det, der passer bedst til en selv og ens partner.
Hvis I vil kaste jer ud i det. er det en god idé at undersøge, hvilke muligheder der er af forskellige slags udstyr, der kan få oplevelsen til at føles mere fræk og spændende. Det kan nemlig føles helt fantastisk at finde nogle frække manchetter, et lækkert reb i god kvalitet eller blot et blødt silkebånd frem fra skuffen til at udforske hinanden med.

Men hvordan bringer man det op overfor sin partner?

Det kan virke som et meget stort skridt at skulle tage ’snakken’ med sin partner, men det, man kan ende med at opleve sammen i sengen, er det hele værd. At introducere bondage i sit sexliv skal ske i fællesskab, og det er derfor vigtigt at snakke med din partner om det først, før du monterer et frækt bondage-sæt på sengen.
Et godt tidspunkt at spørge ind til emnet kan være efter sex – stemningen er god, I er begge afslappede og jeres opmærksomhed er allerede rettet mod sex. Du kan eventuelt pointere noget, som din partner gjorde, som du ville synes var spændende at udforske mere, eller spørge lidt henkastet ind til, hvad din partner ville synes om måske at inkorporere et par håndjern for at gøre næste gang lidt speciel.

Ellers kan du spørge, om din partner kunne have lyst til at udforske en online sexshop sammen, og se hvilken type bondageudstyr, der fanger jer.
Det kan være, at du bliver overrasket over, at din partner måske har lige så meget interesse for det som dig, men heller ikke har turde bringe det på banen. Ved at åbne op for samtalen, kan I lære hinandens fantasier bedre at kende, samtidig med at komme meget tættere på hinanden som personer.

Bondage er nemlig en meget intim måde at være sammen på. Den, der bliver bundet, overlader helt bogstaveligt talt sin krop til den anden person, hvilket kræver en stor mængde tryghed, og det er også derfor man bliver tættere som par, når man udforsker bondage sammen.

Dette skal du tænke over, når du leder efter udstyr

I din søgen efter udstyr til at påbegynde bondage, vil du nok finde alverdens mystiske dimser med alle mulige forskellige materialer, farver og funktioner, og dette kan godt være meget overvældende som begynder i bondageverdenen.
Du og din partner kan med fordel overveje, hvad det er, I gerne vil have ud af bondagen. Hvis I gerne vil opleve en sensuel effekt, kan det være optimalt for jer at vælge noget i et blødt materiale, så oplevelsen ikke er for intens, men bare bidrager til spændingen i soveværelset. Vil I derimod opleve en hårdere og mere intens stemning, kan det være I skal lede efter bondage-reb eller håndjern i metal, som virkelig kan få frembragt en hed stemning imellem jer.
På visse online sexshops er der starter-sets til begynderpar, der gerne vil udforske bondage sammen, så det er lige til at gå i gang med. Man kan også gå på udkig online og finde præcis det, der sætter gang i varmen, så I virkelig kan glæde jer til, når postmanden kommer med pakken til jer.

Høj kvalitet fremfor gør-det-selv

Når man leder efter udstyr til at begynde sit nye seksuelle eventyr, er der mange ting, man skal tænke over, når man er på udkig efter produkter. De mange forskellige valgmuligheder kan være afgørende for, hvor god en oplevelse man får. Og jo bedre førstehåndsindtryk, jo mere blod på tanden får man for at udforske emnet endnu mere.
En af de allervigtigste ting at tænke over er, at det, man bruger, gerne skal være i høj kvalitet, da det både vil gøre oplevelsen bedre, men også forhindre, at I får en dårlig oplevelse og i værste fald kommer til skade. Man skal, i hvert fald som begynder, holde sig fra at bruge ting fra f.eks. byggemarkedet i bondage, da det kan gå i stykker og ikke er testet til det formål, I har tænkt jer at bruge det til.
Heldigvis findes der mange billige steder man kan få højkvalitets bondageudstyr, så det er bare med at komme i gang med at finde præcis det, der passer til jeres formål.

Sikkerheden er meget vigtig

Som ovennævnt er den fysiske sikkerhed i bondage meget vigtig, men den psykiske sikkerhed er også noget, man skal være opmærksom på, når man udfører bondage. At være bundet kan være en fantastisk fræk og pirrende oplevelse, hvis det gøres rigtigt, men kan også være ubehageligt, hvis den, der er bundet, ikke føler sig tryg.
Først og fremmest er det vigtigt at forventningsafstemme, inden man går i gang, så alle parter er med på, hvad der kommer til at foregå. Undervejs i akten kan den, der ikke er bundet, bruge grøn/gul/rød-systemet, så den, der er bundet, kan give udtryk for, hvordan han/hun har det. Det er også en god idé at have et ord, som ingen af jer forbinder med noget seksuelt (For eksempel navnet på en frugt), som, hvis det bliver sagt, fører til at legen stopper med det samme.
Efter legen er det vigtigt at udføre after care, hvor den, der er blevet bundet, bliver nusset lidt om og virkelig føler sig tryg for at sikre, at han/hun er okay og syntes, at legen var sjov. Dette kan eventuelt gøres ved at give en lækker massage med en dejlig massageolie, som også kan anskaffes sammen med det frække bondage-gear.

Imens dette sker, kan man også snakke om, hvad man syntes, der var dejligt eller ekstra frækt i legen, og derved kunne udforske endnu flere aspekter af bondage sammen i fremtiden.

Så hvad kan du få ud af at bruge bondage i dit sexliv?

Bondage er en sjov og spændende måde at være intim med sin partner, og man kan opleve at ens parforhold bliver stærkere både inden- og udenfor soveværelset. Det er nemlig en disciplin, der kræver meget tryghed, og at man tør stole på hinanden, så det vil man som par automatisk opbygge, når man udøver bondage på hinanden.
Det kan være svært at starte en samtale om bondage, men denne artikel har givet dig nogle tips til, hvordan du lige kan bringe det på bane overfor din partner. Og hvem ved? Måske er din partner med det samme interesseret i idéen og superklar til at tage på et spændende sex-eventyr sammen med dig.
To ting er dog særligt vigtige at huske på, når man går i gang med at lede efter frækt bondageudstyr sammen med sin partner. Den fysiske sikkerhed er super vigtig, så I ikke kommer fysisk til skade under akten. Det er derfor meget vigtigt, at I kun bruger udstyr, der er lavet specifikt til formålet, frem for selv at gå i gang med værktøjet.

Derudover er den psykiske sikkerhed også meget vigtig, både før, under og efter akten, så alle involverede parter føler sig trygge og ingen grænser overskrides alt for meget.
Som en afrundende bemærkning er det værd at understrege, at bondage er en fantastisk og super fræk ting at inkorporere i sit sexliv. Ved hjælp af lækkert bondageudstyr vil I kunne undersøge hinanden, hinandens grænser og kunne opleve fantastisk dejlige, sjove og intime oplevelser sammen.

Photo of author

Kristian Olsen

Læs mere om Kristian Olsen